logo

Ущільнювач для пластикових вікон

Ущільнювач для пластикових вікон

Поділитися:

Професійний віконний сервіс, виконуємо всі види робіт по ремонту вікон і дверей за доступними цінами в Києві та області.
Наші майстри в кожному районі Києва.
Телефонуйте або залиште заявку на нашому сайті.

Ущільнювач для вікон – своєрідний їх елемент. При всій його непомітності, він грає найважливішу роль в цілісності та герметичності всієї віконної конструкції. Саме завдяки ущільнювача, за великим рахунком, вікно не продуває і не відчувається. Тому, коли він виходить з ладу, це відразу стає помітним і позначається на рівні комфорту в приміщенні.

Здавалося б, що може трапитися з звичайним ущільнювачем? Що може зламатися в ньому? Але, це тільки на перший погляд.

Справа в тому, що віконний ущільнювач, при його зносі, внаслідок дуже тривалої експлуатації, а також – при відсутності догляду за ним, має дуже високі шанси втратити еластичність. Також він може отримати механічні пошкодження, при необережному поводженні з вікном. Все це спричинить за собою один результат: вікно втратить герметичність і буде відчуватись.

Заміна ущільнювача здійснюється як на віконну раму, так і на стулки. Він виготовляється з різних матеріалів, основні з яких – гума, силікон, системні рішення. Крім цього, він може бути виконаний в різних кольорах. Але не це головне. Значно важливішим є те, що заміна ущільнювача в пластикових вікнах повинна здійснюватися з урахуванням їх профільної системи. Адже не кожен ущільнювач підійде до будь-якого вікна. Визначити точну відповідність того чи іншого ущільнювача профільній системі конкретного вікна може тільки досвідчений фахівець.

«РКС пропонує вам послуги як по заміні непридатного ущільнювача на новий, так і по його обслуговуванню. Міняти ущільнювач потрібно в міру необхідності, коли продування стає очевидним. А ось щоб цього не відбувалося якомога довше, а саме вікно радувало вас, а не доставляло клопоту, необхідно його комплексне технічне обслуговування, мінімум – один раз на рік.

Під обслуговуванням ущільнювача пластикових вікон мається на увазі його очищення і мастило (як правило, для цього використовується силіконовий якісний гель).

При виході ущільнювача з ладу, реанімаційні заходи, такі, як мастило, як правило, не приносять відчутного позитивного результату. Тоді слід його заміна.

Заміна ущільнювачів гумок на пластикових вікнах складається з нескладної комбінації дій, які не принесуть ніяких проблем для справжнього майстра. Це витяг старого ущільнювача, в міру необхідності – очищення пазів, монтаж нового ущільнювача.

Не нехтуйте обслуговуванням ваших вікон, при необхідності – ремонтуйте їх вчасно, користуючись послугами професіоналів, і вони будуть дарувати вам тепло і затишок протягом всього року. А такий, непомітний на перший погляд, елемент, як ущільнювач для пластикових вікон, ніколи не підведе вас!

Все, можна експлуатувати! Звичайно, в разі невдачі витрати, час і нерви вам ніхто не відшкодує. Та й робити доведеться все заново. Хоча, навряд чи вже захочеться займатися цим самостійно. Краще відразу викликати фахівців!

Як бачимо, процес заміна гумового ущільнювача – набагато складніша, ніж здавалося на перший погляд. Плюс до всього, для кожної конкретної марки профілю підходить тільки одна марка ущільнювача, які між собою відрізняються фактурою, еластичністю і іншими параметрами. Так що, етап вибору ущільнювача, потрібного в кожній окремій ситуації – теж завдання не з найлегших.

Висновок: займатися вибором і заміною ущільнювача для вікон, не маючи в цьому досвіду і знань, собі дорожче. Простіше відразу звернутися за професійними послугами. Це недорого і надійно.

Компанія «РКС надає такі послуги, як заміна ущільнювача дверей і вікон, з гарантією. Єдине, що вам потрібно зробити: зв’язатися з нами. Ми безкоштовно проконсультуємо, а в разі необхідності – приймемо ваше замовлення і виконаємо його в потрібне вам час.

Чому ущільнювач для пластикових вікон так важливий? Він розташовується в пазах, які знаходяться на стулках і на віконній рамі, забезпечуючи їх максимально щільний і герметичний притиск один до одного. Таким чином, вікно може бути відкрито, а потім знову закрито без порушення його герметичності. Так воно не відчувається, не пропускає вологу і пил, шум і так далі.

Ущільнювач може якісно виконувати свої функції більше 10 років. Однак, нерідко вже через кілька років він приходить в непридатність і вимагає заміни. Чому це трапляється? Основна причина – відсутність догляду за ним. Достатньо раз на 6-12 місяців чистити і змащувати його, щоб він служив довго і забезпечував вікна нормальну герметичність. Очищення і змащування віконного ущільнювача може бути виконана в загальному комплексі робіт з технічного планового обслуговування вікна, яке теж дуже важливо!

Причини пошкодження віконного ущільнювача:

– Відсутність догляду за ним, як уже було сказано;

– Природний знос, в тому числі – експлуатація ущільнювача в агресивному зовнішньому середовищу;

– Механічні пошкодження з необережності або цілеспрямовано;

– Виробничий брак;

– Некваліфікована установка і так далі!

Заміна ущільнювача в пластикових вікнах може бути виконана своїми руками? Подивимося. Отже, для самостійної установки ущільнювальної віконної гуми вам необхідно:

– Зняти віконну стулку;

– Зняти накладки декоративні;

– Вибити з петель штифти;

– Витягти старий віконний ущільнювач;

– Очистити від засмічення технологічний паз;

– Очистити куточки від клею;

– На місце старої гуми закатати новий ущільнювач (при цьому, він не повинен бути ослаблений, але і не слід особливо натягувати його!);

– Проклеїти спеціальним каучуковим клеєм куточки;

– Поставити на місце віконну стулку;

– Правильно відрегулювати спеціальним шестигранним ключем петлі (нижню і верхню) в двох площинах, плюс – ексцентрик на притиск!

Алгоритм може відрізнятися.

Але якщо це для вас надто складно – зверніться до нас! Кваліфіковані спеціалісти нашої компанії з задоволенням вам допоможуть!

Наші Майстри вміють багато: Відремонтувати Вікна, Двері, Балкони. Виготовити та встановити москітні сітки Склопакети, Доводчики, Підвіконня, відливи, козирки. Встановити, налаштувати супутникові антени. Та інші види робіт.
Звертайтеся до нас.